divendres, 13 de març del 2009

TERMES ROMANES

Anem a buscar exemples de termes romanes per tal d'aprofundir en el tema presentat avui a classe així com per gaudir-ne de les seves imatges tant virtuals en reconstrucció, com reals en restes i restauració arqueològica.

1. Un video introductori. Unes Termes a Cantàbria.

2. La visita virtual, alerta no us molleu!.

3. La web de S. Giralt (teoria)

4. Les Termes romanes que ens queden més aprop de casa, si bé a les comarques gironines també n'hi ha. I no oblidem que la toponímia "Caldes" fa referència al seu origen de banys romans d'aigua calenta, o sigui "calda". Per la zona del Lobregat tenim les de Sant Boi, les qual disposen d'una activitat per als nens del Ludus Grammaticus. I en zona de la Península hi trobem les de Segóbriga.

5. Les Termes de l'antiga Baetulo romana, l'actual Badalona mereixen un capítol a part per la seva importància. De fet són tema d'estudi a 2n de BTX i entren a les PAU. Ara però en fem un tastet. No ens queden tampoc lluny de l'institut i hom les podria visitar anant amb tren i agafant el metro. Qui s'animarà?

6. Fotografies de llocs que ens agradaria visitar.


N.B. Ara, ben relaxats després del bany , i contents de la vostra exitosa representació teatral, podeu donar una ullada als exercicis del nostre amic Betriu i començar a estudiar el tema de l'examen del proper dimecres 18. Els trobareu a l'apartat de La vida quotidiana: El matrimoni i el divorci i L'escola i l'ensenyament .

Bon cap de setmana!